Conditii Internare/Externare


 Internarea pacientului

La internare pacientul trebuie sa prezinte urmatoarele documente:

  • bilet de trimitere (de la medicul de familie sau medicul specialist din ambulatoriul de specialitate)
  • act de identitate (buletin, carte de identitate sau pasaport, certificat de nastere in cazul copiilor sub 14 ani)
  • document doveditor cä pacientul este asigurat (adeverintä de salariat sau elev sau student sau lucrätor pe cont propriu, cupon de pensie sau handicap sau somaj sau ajutor social)
  • card de sanatate

Internarea în Spitalul Municipal Campina se face prin Biroul de internări sau prin Compartimentul de Primiri Urgențe.  

·         In cazul internarii prin CPU, pacientul schimbat in efectele de spital si insotit pe sectia pentru care i s-a intocmit internarea de catre personalul auxiliar (infirmiera / brancardier), Hainele pacientului vor fi trimise catre garderoba spitalului sau luate acasa de catre apartinatori. In cazul internarii pe timpul noptii, cand garderoba nu are program de lucru, hainele sunt pastrate in garderoba CPU si trimise a doua zi in garderoba spitalului. In garderoba CPU sunt pastrate permanent doar efectele pacientelor internate in sectia OG.

·         In cazul internarii prin biroul de internari, pacientul se prezinta la biroul de internări unde se intocmesc documentele de internare (FOCG / FSZ)  cu care merge pe secție. De la biroul de internări bolnavul este însoţit la garderoba spitalului unde se face prelucrarea sanitara a bolnavului.

Pacientii depistati cu paduchi / purici vor fi retinuti in CPU sau GARDEROBA, dupa caz, dusi la baie si supusi urmatoarelor tratamente:

-aplicarea solutiilor  antiparazitare pe zonele infestate cu paduchi

-imbaierea pacientului

-colectarea hainelor infestate cu paraziti in sac nylon si transportarea lor la spalatorie pentru igienizare

-imbracarea pacientului in lenjerie curata de spital.

La garderoba, imbracamintea bolnavului se introduce in huse de protectie cu etichete de identificare si inventariere. Pacientul este echipat in imbracamintea de spital. La preluarea hainelor pacientului garderobiera completează BONUL DE HAINE (formular tipizat), în 2 exemplare, din care unul se predă pacientului, pentru a-l folosi in momentul externarii,  iar cel de al doilea ramâne la garderobă.

De la garderoba pacientul, va fi preluat, impreuna cu FOCG / FSZ, de personalul auxiliar din secţia unde urmeaza sa se interneze. Aici, el va fi primit de asistenta şefă (AS) sau, în lipsa acesteia, de asistenta de salon care il va conduce in salonul unde a fost repartizat. Dupa ce medicul specialist-MS il consulta si indica in FOCG / FSZ investigatiile ce urmeaza a fi efectuate, AS va informa pacientul asupra regulamentului spitalului şi îi va da primele elemente de educaţie sanitară. In cazul pacientuluir in stare critica sau terminala, indiferent de sectia/compartimentul in care acesta este internat, familia are dreptul de a vizita pacientul zilnic, indiferent de ora, sau poate solicita prezenta permanenta langa pacient a unui singur membru de familie, cu acordul medicului curant.

 

Criterii de internare pacienti spitalizare de zi

a) urgenţă medico-chirurgicală;

b) epidemiologic pentru bolnavii care necesită tratament în afecţiuni care nu necesită izolare.

c) diagnosticul nu poate fi stabilit si tratamentul nu poate fi efectuat si /sau monitorizat in ambulatoriu.

 

Criterii de internare pacienti spitalizare continua

a) urgenţe medico-chirurgicale şi situaţiile în care este pusă în pericol viaţa pacientului sau care au acest potenţial, ce necesită supraveghere medicală continuă;
b) boli cu potenţial endemoepidemic care necesită izolare;

 

c) naştere;
d) afecţiuni pentru care diagnosticul şi/sau tratamentul nu pot fi monitorizate în ambulatoriu sau spitalizare de zi.

 

 

Externarea pacientului

 Externarea pacienţilor se face numai cu avizul medicului curant. Pacientul este rugat să anunţe medicul curant dacă îi este necesar concediul medical.
Documentele primite la externare:

 • Scrisoarea medicală/Bilet de ieşire din spital;
• Certificat de concediu medical, acolo unde este cazul;
• Adeverinţă medicală – pentru elevi, studenţi, etc.;
• Decont de cheltuieli la externare pentru serviciile medicale primite.