Spitalul din Prahova care arată ca ”afară”. Munca titanică a unui artist voluntar, premiată la Gala Comunității Prahovene 2018

  • 12 December 2018

 

Observatorulph.ro în colaborare cu Fundația Comunitară Prahova prezintă poveștile de succes premiate la ultima ediție a Galei Comunității Prahovene. Astăzi publicăm proiectul artistului plastic Amalia Suruceanu, care a transformat interiorul auster al Spitalului Municipal Câmpina într-un decor plin de culoare și speranță.

Teama de spital, de durere, de suferință poate fi tratată sau, cel puțin, ameliorată cu ajutorul artei. Artista Amalia Suruceanu a găsit cea mai inedită „pânză“ în a-și expune ideile: pereții Spitalului Municipal Câmpina.

După ce a dat culoare gardului exterior, Amalia s-a mutat în interiorul instituției, unde holul de la intrarea în unitate s-a transformat într-o lume a culorilor, luminii și poveștilor.

Este un proiect de voluntariat pe care îl realizează singură, în tot spitalul. După Sărbători, va începe pictatul etajului 5, unde este secția de Pediatrie, iar ulterior va veni rândul și celorlalte compartimente. 

Lucrările vin ca o completare a celor de reabilitare prin care a trecut și trece Spitalul Municipal, dar și pentru încercarea schimbării atitudinii, percepției pacienților și aparținătorilor acestora față de ceea ce înseamnă o unitate medicală.

Printre cele mai importante rezultate ale proiectului se numără surprinderea și aducerea unui zâmbet pe chipul celor care pășesc în Spitalul Municipal Câmpina.

Pictura intra-spitalicească este un proiect în premieră, la nivelul județului. Amalia Suruceanu s-a remarcat, de altfel, prin inițiative de acest gen, cea mai cunoscută fiind „Câmpina în culori“.

Inițiativa Amaliei Suruceanu a fost desemnată câștigătoare la Gala Comunității Prahovene 2018, categoria Artă și Cultură. Gala comunității Prahovene este un eveniment anual organizat de Fundația Comunitară Prahova prin care sunt premiate faptele bune din județul nostru și oamenii care le-au realizat.

 

Liliana Maxim, co-fondatoarea grupului de voluntari „Pentru Tine!” și ambasadorul proiectului ”Culoare în spitale„ realizat de către Amalia Suruceanu, proiect câștigător la Gala Comunității Prahovene, categoria Artă și Cultură:

 

”Spitalul nu trebuie privit cu teamă, ci cu speranță, încredere și dorința de a te face bine. Înainte de a te trata fizic, terapia sufletului și a psihicului este, de departe, cea mai importantă. Artistul plastic Amalia Suruceanu a înțeles, în urmă cu ceva ani, acest lucru, motiv pentru care își folosește din plin talentul pentru a da Câmpinei culoare.” 



Noutati


Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Municipal Câmpina are haine noi și echipă completă de medici
17 January 2020

Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Municipal Câmpina are haine noi și echipă completă de...

Ziua Mondială a Siguranței Pacientului
17 September 2019

„Siguranța pacientului: o prioritate globală pentru sănătate”...

APLICATIA 112
16 May 2019

APLICATIA 112...

Bloc operator ultramodern, la Spitalul Municipal Câmpina
21 December 2018

Bloc operator ultramodern, la Spitalul Municipal Câmpina...

Spitalul Municipal Câmpina are, din această lună, medic specialist gastroenterolog
20 December 2018

Spitalul Municipal Câmpina are, din această lună, medic specialist gastroenterolog...

Spitalul din Prahova care arată ca ”afară”. Munca titanică a unui artist voluntar, premiată la Gala Comunității Prahovene 2018
12 December 2018

Spitalul din Prahova care arată ca ”afară”. Munca titanică a unui artist voluntar, premiată ...

Român in linia intai a profesionalismului
29 January 2018

Intalniri Capitale cu Rasvan Roceanu, Radio Romania Bucuresti. Invitat: Dr. Calin Tiu, managerul sp...